Appeltern, 25-9-2020

 

Heb je verander- of aanlegplannen voor je tuin? Op 24 en 25 oktober worden weer de jaarlijkse Tuinadviesdagen georganiseerd. 44 Appeltern Tuinexperts geven dan gratis schetsadviezen in het tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern. Vanuit onze regio zijn wij, Braber Groenvoorziening uit Renesse aanwezig, om je alvast een eind op weg te helpen tot een concreet plan.

 

Het herfstseizoen, ook wel het vergeten tuinseizoen genoemd, is zowel de perfecte tijd om je bestaande tuin te renoveren als een compleet nieuwe tuin aan te leggen. De planten en bomen zijn in rust en is er dus volop tijd om te bestraten, te bouwen en te planten. Daarbij is het belangrijk nu al goede keuzes te maken betreft verhoudingen tussen verharding en groen en tussen hoog en laag. Als je daar al je wensen aan toevoegt en zorgt dat de zorgtijd van je tuin niet meer wordt dan je wilt, bereik je het juiste tuingevoel.

 

Om fouten te voorkomen, helpen alle Appeltern Tuinexperts je graag verder met een gedegen plan!

We schetsen de eerste ideeën voor jouw tuin op basis van de door jouw meegenomen foto’s en tekeningen. ‘Men maakt het zichzelf vaak te moeilijk. Als je niet veel verstand van planten hebt of je wilt niet elke week het gazon maaien, moet je kiezen voor makkelijke bloeiers en bodembedekkers’ zeggen wij bij Braber Groenvoorziening. ‘Ook zijn er hagen die nauwelijks gesnoeid hoeven te worden en het straatwerk kan zo worden aangelegd dat er geen onkruid in de voegjes groeit. Het verhaal is natuurlijk iets langer, maar het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen werken en genieten’.

 

Als je in aanmerking wilt komen voor een gratis 1 op 1 schetsadvies, moet je jezelf inschrijven via www.appeltern.nl Let op: je moet er wel op tijd bij zijn, want de tuinadviesdagen zijn altijd erg populair bij zowel startende als doorgewinterde tuiniers in het hele land.

 

Tijdens deze dagen heb je gelijk de mogelijkheid om vele tuinideeën in praktijk te kunnen zien en beleven. In De Tuinen van Appeltern liggen namelijk meer dan 200 tuinen met steeds de nieuwste ideeën, trends, planten en materialen.