Johannis Cornelis Braber begon in 1947 een boomgaard met appels en peren op de tegenwoordige locatie van het bedrijf aan de Korte Moermondsweg in Renesse.

Na 1953

In 1953 werden Zeeland, Zuid-Holland en stukken van Noord-Brabant getroffen door de watersnoodramp. De boomgaard werd verwoest. Toen Schouwen-Duiveland weer droog was, begon Braber met het herstellen van de enorme schade. Zeeland werd herbeplant. Al dit plantwerk werd uitgevoerd door firma Braber.

Opvolger Leo

Zoon Leendert Marinus (Leo) kwam in 1969 in het bedrijf. Hij spreidde de vleugels uit naar Zuid-Holland, West-Brabant en geheel Zeeland. Tot de dag van vandaag is Braber groenvoorziening hier nog steeds verantwoordelijk voor het groen. En dit alles wordt gecoördineerd vanuit de hoofdvestiging in Renesse. De plek waar het in 1947 allemaal begon met een appel- en perenboomgaard.

Alex & Kees

In 1975 begon de particuliere verkoop. Wat resulteerde in het ontstaan van het tuincentrum, tegenwoordig Life and Garden. Met vijftien vaste medewerkers in dienst een middelgroot tuincentrum. De zoon van Leo, Alex, heeft de leiding over het tuincentrum en maakt daarmee deel uit van de directie. Hij is daarmee de derde generatie binnen het bedrijf. Naast Alex wordt de directie gevoerd door Kees de Glopper.

Alle bedrijfsonderdelen samen

In 2000 werd de lang gekoesterde wens werkelijkheid. De verschillende bedrijfsonderdelen werden samengebracht in een nieuw bedrijfsgebouw op de toenmalige kwekerij. Voorheen was er een bedrijfsterrein in Zierikzee en het kantoor in Renesse. Door de realisering van het pand, kan al het werk vanuit een centraal punt aangestuurd worden. Het pand is te vinden aan de Korte Moermondsweg in Renesse.

Braber groenvoorziening is een toonaangevend bedrijf in de moderne groenvoorziening en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.